ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ E MAIL;

ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ EMAIL;

ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ E MAIL;

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ & ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ;

Είναι γνωστό ότι ο κόσμος του διαδικτύου είναι ένας τόπος που προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες! Ωστόσο, παράλληλα με τις δυνατότητες αυτές, υπάρχουν και κρυφές απειλές. Οι οποίες  μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ατομική και οικονομική ασφάλειά μας. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα απάτης και διαδικτυακών απειλών, με συνέπειες που μπορούν να είναι οικονομικά και συναισθηματικά καταστροφικές.

Η ανάγκη για ευαισθητοποίηση και προστασία από διάφορες μορφές απάτης είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Γι’ αυτόν τον λόγο, σας παρέχουμε αυτό το ενημερωτικό άρθρο για να σας βοηθήσουμε να αναγνωρίσετε τις απειλές και να προστατευτείτε.

ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΟΡΦΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ;

Είναι το λεγόμενο “phishing” , μία πολύ συχνή μέθοδος εξαπάτησης! Οι απατεώνες στέλνουν ψεύτικα email ή μηνύματα κειμένου που προσποιούνται ότι προέρχονται από γνωστές εταιρείες ή οργανισμούς, ζητώντας από τους αποδέκτες να παράσχουν προσωπικές πληροφορίες ή να κάνουν κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους.

ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ E MAIL;

Ναι!  Τα email που μπορεί να λάβουμε για να εξαπατηθούμε, μοιάζουν με τα υπόλοιπα κοινά email .

ΈΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ;

Υπάρχουν διαφορές για να αναγνωρίσετε αυτά τα email. Για να αποφύγετε προβλήματα ασφαλείας, αποφεύγετε να ανοίγετε ή να κάνετε λήψη αρχείων από email που φαίνονται ύποπτα ή από άγνωστες πηγές. Εάν λάβετε ένα email με συνημμένα αρχεία από μια αναμφισβήτητα έγκυρη πηγή. Μην το ανοίξετε!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ;

Ορισμένα σημεία που μπορεί να σας κάνουν να υποψιάζεστε για την αυθεντικότητα της διεύθυνσης email είναι τα εξής:

  1. Παρόμοια, αλλά όχι ακριβώς ίδια, διεύθυνση email: μπορεί να χρησιμοποιήσουν διευθύνσεις email που μοιάζουν παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούν γνωστές εταιρείες ή οργανισμοί, αλλά με μικρές αλλαγές, όπως προσθήκη ή αφαίρεση γραμμάτων ή αριθμών.
  2. Χρήση γενικών διευθύνσεων email: μπορεί να χρησιμοποιήσουν γενικές διευθύνσεις email όπως @gmail.com ή @yahoo.com αντί για τις επίσημες διευθύνσεις email των επιχειρήσεων ή των οργανισμών.
  3. Ανύπαρκτοι ή απροσδιόριστοι τομείς: μπορεί να χρησιμοποιήσουν διευθύνσεις email που προέρχονται από ανύπαρκτους ή απροσδιόριστους τομείς, που δεν αντιστοιχούν σε καμία γνωστή εταιρεία ή οργανισμό.
  4. Αλλαγές στη γραμματοσειρά ή το στυλ της διεύθυνσης email: μπορεί να χρησιμοποιήσουν διαφορετική γραμματοσειρά ή στυλ για τη διεύθυνση email.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΡΧΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ;

  1. Εκτελέσιμα αρχεία (.exe, .bat, .com)
  2. Επικίνδυνα έγγραφα (.docm, .xlsm, .pptm)
  3. Αρχεία με κακόβουλες συνδέσεις URL

Για να αποφύγετε προβλήματα ασφαλείας, αποφεύγετε να ανοίγετε ή να κάνετε λήψη αρχείων από email που φαίνονται ύποπτα ή από άγνωστες πηγές.

Επισκεφτείτε την ενότητα άρθρα, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια σας ΕΔΩ

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του ADSecurity.gr. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα
Αποδοχή
Άρνηση

Newsletter

Με κάθε νέα εγγραφή παρέχεται έκπτωση 10% σε κάθε νέο σύστημα.