Πώς μπορώ να διασφαλίσω ένα ασφαλές περιβάλλον για το παιδί μου όταν είναι μόνο του στο σπίτι;

Ασφαλές περιβάλλον για το παιδί μου στο σπίτι.
Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να προσέχεις το παιδί σου όταν είναι μόνο του στο σπίτι.
Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να διασφαλίσεις ένα ασφαλές περιβάλλον για το παιδί σου όταν είναι μόνο του στο σπίτι;

Ορισμένες συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις είναι οι εξής:

Εξήγησε στο παιδί σου, τους κινδύνους και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει όταν είναι μόνο του στο σπίτι. Επικεντρώσου στις σημαντικές πτυχές όπως η ασφάλεια.

Διασφάλισε ότι το παιδί σου ξέρει πώς να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο. Αλλά και να γνωρίζει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης (112) και τον αριθμό τηλεφώνου στον οποίο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου ή με άλλους ενήλικες που μπορούν να το βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης.

Κατάλληλη εποπτεία, βεβαιώσου ότι το παιδί σου έχει την κατάλληλη εποπτεία. Αναλόγως της ηλικίας του, μπορεί να χρειάζεται κάποιος ενήλικας να είναι παρών στο σπίτι. Ακόμα και να  ελέγχεται από μακριά μέσω κάποιας εφαρμογής.

Καθόρισε συγκεκριμένους κανόνες! Πότε και πώς μπορεί το παιδί σου να απαντά σε ξένους ή να ανοίγει την πόρτα σε άτομα που δεν έχει συναντήσει ποτέ.

Επικοινώνησε συχνά με το παιδί σου και ζήτησε από το παιδί σου να καλεί ένα φίλο ή ένα συγγενή του ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι καλά!

Μπορείς να κάνεις έναν έλεγχο ασφαλείας στο σπίτι: Πριν αφήσεις το παιδί σου μόνο του στο σπίτι, βεβαιώσου ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειδωμένα.

Διασφάλισε ότι υπάρχουν κλειδιά ασφαλείας! Και στις πόρτες και στα παράθυρα, ώστε να αποτραπεί η πρόσβαση ανεπιθύμητων ατόμων στο σπίτι.

Συζήτησε με το παιδί σου για το τι να κάνει σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο.

Καθόρισε ποιες δραστηριότητες είναι αποδεκτές και ποιες όχι. Να διασφαλίσεις ότι το παιδί σου έχει αρκετά παιχνίδια ή άλλες ασχολίες για να μην βαρεθεί.

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας είναι ασφαλές

 όταν είναι μόνο του στο σπίτι!!

Για περισσότερα άρθρα, πατήστε ΕΔΩ:

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του ADSecurity.gr. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα
Αποδοχή
Άρνηση

Newsletter

Με κάθε νέα εγγραφή παρέχεται έκπτωση 10% σε κάθε νέο σύστημα.