Τι να προσέχω όταν κάνω συναλλαγή στο ΑΤΜ;

Τι να προσέχετε όταν κάνετε συναλλαγή στο ΑΤΜ

  Τι να προσέχω όταν κάνω συναλλαγή στο ΑΤΜ;

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:

Η αύξηση της εγκληματικότητας είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Μπορεί να υπάρξουν πολλές αιτίες για την αύξηση του εγκλήματος σε μια κοινωνία, και αυτές μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή και τον χρόνο. Υπάρχουν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, οι μεγάλες ανισότητες στο εισόδημα και την πρόσβαση σε ευκαιρίες μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη ανεργία, φτώχεια και αποκλεισμό. Που μπορεί να ενθαρρύνουν ορισμένα άτομα να συμπεριφερθούν εγκληματικά. Μία από τις ενέργειες  που κάνουμε και ενέχει κινδύνους είναι οι συναλλαγές μας σε ΑΤΜ. Τι πρέπει να προσέχω όταν κάνουμε συναλλαγή στο ΑΤΜ;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε συναλλαγή σ΄ ένα ΑΤΜ! Έτσι ώστε, να εξασφαλίσετε την ασφάλεια της συναλλαγής σας και των προσωπικών σας δεδομένων. Ορισμένα από αυτά τα πράγματα περιλαμβάνουν:

  • Επιλέξτε ένα ασφαλές ΑΤΜ: Επιλέξτε ένα ΑΤΜ που βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή ή σε ένα κατάστημα, όπου θα είναι πιο ασφαλές.
  • Προσέξτε τη γύρω περιοχή: Πριν αρχίσετε τη συναλλαγή σας, προσέξτε τη γύρω περιοχή για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα ή άτομα. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ύποπτα άτομα γύρω από το ΑΤΜ και ότι δεν εισέρχεται κανείς στον χώρο του ΑΤΜ μαζί σας.
  • Καλύψτε το πληκτρολόγιο με το χέρι σας: Κατά την εισαγωγή του κωδικού σας, καλύψτε το πληκτρολόγιο με το χέρι σας ή με ένα άλλο αντικείμενο, ώστε να μην μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την εισαγωγή του κωδικού σας. Για να αποτρέψετε το “shoulder surfing” από κάποιον που παρακολουθεί το πληκτρολόγιο σας.
  • Ελέγξτε την κάρτα σας: Πριν εισάγετε την κάρτα σας, ελέγξτε την για οποιοδήποτε σημάδι παραβίασης ή ζημιάς.
  • Μην αφήνετε την κάρτα σας: Μην αφήνετε την κάρτα σας στο μηχάνημα μετά τη συναλλαγή σας.
  • Μην μοιράζεστε τον κωδικό σας: Μην δώσετε τον κωδικό σας σε οποιονδήποτε άλλον ή ανταλλάξετε τον μαζί με άλλους.
  • Παρακολουθήστε τις συναλλαγές σας: Αφού κάνετε μια συναλλαγή, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει την απόδειξη και ότι τα χρήματα έχουν μεταφερθεί στον λογαριασμό σας. Αν δεν λάβετε την απόδειξη ή δεν είστε βέβαιοι για την επιτυχία της συναλλαγής, επικοινωνήστε με την τράπεζα σας.

Και μην ξεχνάς να παραμένεις ασφαλής!!

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του ADSecurity.gr. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα
Αποδοχή
Άρνηση

Newsletter

Με κάθε νέα εγγραφή παρέχεται έκπτωση 10% σε κάθε νέο σύστημα.