ΠΑΙΔΙ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Παιδί & διαδίκτυο; Πώς είναι δυνατή η σωστή διαχείριση του;

Για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τον εθισμό στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να τους προσφέρουμε ισορροπημένη και υγιή χρήση του διαδικτύου.

Είναι λογικό να ανησυχείτε ότι το παιδί σας, είναι ευάλωτο στους κινδύνους του διαδικτύου. Τα παιδιά μπορούν να εθίζονται στο διαδίκτυο, όπως και οι ενήλικοι. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις όπως, στην ψυχολογία, την κοινωνική ζωή και τις επιδόσεις τους στο σχολείο.

Παρακάτω, σας αναγράφουμε κάποιες συμβουλές για να ακολουθήσετε σχετικά για την σωστή διαχείριση του διαδικτύου από το παιδί σας.

Ξεκινήσετε κάνοντας μαζί με το παιδί σας μια ανοιχτή συνομιλία!

Συζητήστε με το παιδί σας σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που ενέχει η κοινή χρήση προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Καθιερώστε σαφείς κανόνες και οδηγίες!

Όπως, απουσία διαδικτύου μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα ή μη κοινοποίηση προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιήστε λογισμικό γονικού ελέγχου!

Έτσι ώστε να περιορίσετε την πρόσβαση σε ακατάλληλους ιστότοπους. Να παρακολουθείτε τις διαδικτυακές δραστηριότητες του παιδιού σας και να ορίσετε χρονικά όρια για τη χρήση του Διαδικτύου. Επιπλέον, ορίστε ρυθμίσεις απορρήτου για να περιορίσετε ποιος μπορεί να δει το προφίλ του παιδιού σας.

Ελέγχετε τακτικά το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης του παιδιού σας!

Για να βλέπετε τους ιστότοπους που επισκέπτεται. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν ακατάλληλους ιστότοπους που μπορεί να έχουν επισκεφτεί.

Κρατήστε τον υπολογιστή σε ορατή τοποθεσία!

Όπου μπορείτε να παρακολουθείτε τις διαδικτυακές δραστηριότητές του, όπως το σαλόνι.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας!

Μείνετε ενημερωμένοι για τους πιο πρόσφατους διαδικτυακούς κινδύνους αλλά και τις τάσεις για να διασφαλίσετε ότι γνωρίζετε τυχόν πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει το παιδί σας στο διαδίκτυο.

Διδάξτε το παιδί σας!

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας ξέρει πώς να παραμείνει ασφαλείς στο διαδίκτυο. Διδάξτε το πώς να αναγνωρίζει και να αποφεύγει τους διαδικτυακούς θηρευτές.

Θυμηθείτε, είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ της παρακολούθησης των διαδικτυακών δραστηριοτήτων του παιδιού σας και του σεβασμού του απορρήτου του παιδιού σας!

Η εμπιστοσύνη και η ανοιχτή επικοινωνία είναι το κλειδί για να διατηρείτε το παιδί σας ασφαλές στο διαδίκτυο!!

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του ADSecurity.gr. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα
Αποδοχή
Άρνηση

Newsletter

Με κάθε νέα εγγραφή παρέχεται έκπτωση 10% σε κάθε νέο σύστημα.